T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KASTAMONU / TOSYA - Mehmet Akif Ersoy İlkokulu

eTwinning School Başvurumuzu Yaptık

Okulumuz 2020 yılından bu yana Avrupa'daki okullar için oluşturulmuş en büyük okul ağı olan eTwinning platformunda yürüttüğü başarılı çalışmalar nedeni ile, Brüksel'de bulunan Merkezi Destek Servisi (CSS) tarafından  06.12.2022 tarihinde eTwinning School başvurusu yapabilme hakkını kazanmış ve başvuru daveti almıştır.

eTwinning Ulusal Destek Servisi'nin 2023-2025 yılları için eTwinning Okulu olarak seçilmek üzere ilimizden belirlediği okullara yönelik bilgilendirme faaliyetleri uzaktan erişim yöntemiyle eTwinning İl Koordinatörü Özgen ŞAHİN BEKTAŞ'ın koordinesinde gerçekleştirilmiştir. Belirlenen okulların başvuru süreçlerini sağlıklı bir şekilde tamamlamaları için Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eTwinning süreçlerinde yer alan öğretmenlere ve eğitim yöneticilerine 16 Ocak 2023 Pazartesi günü yüz yüze eğitim verilmiştir. Alınan eğitimler ışığında yoğun bir ekip çalışmasıyla eTwinning School başvurusu sistem üzerinden teslim edilmiştir. 

  

Değerlendirme süreci 28 Mart 2023 tarihinde tamamlanacaktır.

eTwinning Okul Etiketi nedir?

 

eTwinning Okulları, tüm okulların eTwinning'ten nasıl faydalanabilecekleri ile ilgili harika örneklerdir. eTwinning değerlerini ve pedagojisini tanıtmada aktif rol oynarlar, yerel toplulukları için birer referans noktasıdırlar ve diğer okullar için bir model teşkil ederler.

eTwinning Okulları, eTwinning'in önemini ve değerlerini tanır, okul yönetiminin desteğiyle bunları okulun politikalarına, uygulamalarına ve mesleki gelişim süreçlerine dahil eder.

eTwinning Okul Etiketi ile, eTwinning; sadece bireysel olarak eTwin'cilerin değil, aynı zamanda öğretmen takımlarının ve okul liderlerinin birlikte çalıştığı tüm okulun katılımını, çabasını ve bağlılığını tanıyarak değerlendirir.

Bir eTwinning Okulu statüsüne ulaşma kavramı, objektif olarak değerlendirilebilecek bileşenlerle yapılan gelişimsel bir yolculuktur. Bu bir rekabet değil, bir seviyeden diğerine doğru gerçekleştirilen bir ilerleme sürecidir.

Tüm eTwinning Okullarının pusulası, eTwinning Okul Misyonu'dur.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.01.2023 - Güncelleme: 27.01.2023 18:45 - Görüntülenme: 340
  Beğen | 68  kişi beğendi