KASTAMONU / TOSYA - Mehmet Akif Ersoy İlkokulu

Ock

Okul Aile Birliği Denetim Kurulı üyelerimiz 29.12.2023 tarihinde toplanarak 2023 yılı sonu raporunu oluşturdular.

Ara

Ülkemizin yetişmiş insan kaynağı ihtiyacını karşılamak amacıyla 1416 sayılı Ecnebi Memleketlere Gönderilecek Talebe Hakkında Kanun kapsamında Bakanlığımızca verilen burs ile lisansüstü öğrenim görmek üzere yurt dışına gönderilecek öğrencilerin başvuruları Resmî Burslu Öğrenci Sistemi (REBUS - https://rebus.meb.gov.tr) üzerinden alınmaya başlanmıştır. 19 Aralık - 29 Aralık 2023 tarihleri arasında (Başvurular 29 Aralık 2023 tarihinde saat 17.00'de sona erecektir.) alınacak başvurularda sürece ilişkin detaylı bilgilere ulaşmak isteyen adayların duyuru ekinde yer alan 2023 YLSY Başvuru ve Tercih Kılavuzu ile Tercih Tablosu´nu dikkatle incelemeleri gerekmektedir. Adayların 2023 YLSY Tercih Tablosunda yer alan "Tamamlanacak Öğrenim Seviyesi"nde öğrenim görmeleri gerekmektedir. Adayların bu doğrultuda başvuruda bulunmaları önem arz etmektedir.

Adaylar "T.C. kimlik numarası, kimlik seri numarası ile yakınının (eş, çocuk, anne veya baba) T.C. kimlik numarasını" kullanarak REBUS'a giriş yaptıktan sonra aşağıdaki linkte yer alan 2023 YLSY Başvuru İşlemleri Kılavuzu doğrultusunda başvurularını yapabileceklerdir.

ÖNEMLİ NOT: Sisteme giriş yaparak bilgilerini kaydeden ya da tercihte bulunan adaylardan bilgilerini ya da tercihlerini güncellemek isteyenler "2023 YLSY Başvuruları ve Tercih İşlemleri İçin Tıklayınız" sekmesiyle tekrar giriş yapabilir.

2023 YLSY Başvuru İşlemleri Kılavuzu için (Tıklayınız)

Adaylar başvuru sürecine ilişkin sorularını ylsy@meb.gov.tr e-posta adresini kullanarak Bakanlığımıza iletebilirler.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Aralık ayı etkinlikleri kapsamında 8-23 Aralık 2023 tarihleri arasında "Anahtar Kelimeler ile Hikaye Anlatma Yarışması" düzenlenmiştir.

Ara

“15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ” anma etkinlikleri kapsamında okul gazetesinin hazırlanması amacıyla okulumuz öğrencileri arasında resim, şiir ve kompozisyon yarışması düzenlenmiştir.

Ara

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Uygulama Klavuzu

Ek1-Okul Öncesi Eğitim Kademesi Eylem Planı

Ek2-İlkokul ve Ortaokul Kademesi Eylem Planı

Eyl

Temel Eğitim Genel Müdürlüğünce ilkokulların 3 üncü sınıflarına devam eden, çeşitli nedenlerle okuma, yazma, okuduğunu anlama becerileri ve doğal sayılar, doğal sayılarla dört işlem öğrenme alanlarındaki kazanımlara yeterli düzeyde ulaşamayan öğrenciler için İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) hazırlanmış ve uygulanmaya devam etmektedir.

2023-2024 İYEP Uygulama Programı belitilen takvim doğrultusunda okulumuzda da uygulanacaktır.