Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferinin 109. yılı çoşkuyla kutlanmıştır.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında ilçe çapında düzenlenen resim yarışmasına katılan öğrencilerimizin eserleri okulumuz eser inceleme komisyonu tarafından değerlendirildi. Dereceye giren öğrencilerimiz ödüllendirildi.

Mrt

Okulumuz Akıl ve Zeka Oyunları Kursu öğrencileri arasında Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası düzenlendi. Turnuva sonucunda dereceye giren öğrencilerimiz madallya ile ödüllendirildi.

Mrt

Ülkemizde her yıl 1-7 Mart tarihlerinde Yeşilay Haftası kutlanmaktadır. Okulumuz öğrencileri Yeşilay Kulübü Danışman Öğretmeni Fulya KARADUMAN eşiliğinde hazırladıkları programda toplumda bağımlılık konusunda bilinç ve farkındalık seviyesini artırmak için yazılar, şiirler okuyup sloganlar söyleyip bağımlılıkla ilgili pandomim gösterisi yaptılar. Özellikle günümüzdeki en önemli bağımlılık çeşidi olan Teknoloji Bağımlılığı üzerinde durdurlar. Bağımsız,sağlıklı gelecek ve  sağlıklı nesiller için herkesi Yeşilay gönüllüsü olmaya davet ettiler.

Mrt

Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün düzenlediği İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışmasında 1-B sınıfı öğrencimiz Duru Tusem KUL, ilçemizde düzenlenen yarışmada 3. seçilerek bizleri gururlandırmıştır. Öğrencimizi, ailesini ve sınıf öğretmenimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Mrt

Deyimler konusu hiç bu kadar eğlenceli olmamıştı. 4-B ve 4-C sınıfı öğrencilerimiz deyimleri üç boyutlu hale getirdiler. Eğlenerek öğrenme anlayışıyla yaptıkları eserlerini deyimler sergisinde sergilediler. Sergiyi gezen öğrencilerimiz deyimleri somut olarak öğrenmiş oldular.

Mrt

Öğrencilerimizde Sıfır atık düşüncesinin oluşması ve pekişmesi amacı ile 4-B ve 4-C  sınıfı öğrencileri atık maddeleri geridönüşüme kazandırarak ortaya çıkan çalışmalarını okulumuzda sergilediler.

Mrt

Öğrencilerimize deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenler seviyelerine uygun bir şekilde anlattıktan sonra tatbikat için gerekli bilgilendirmeler yapıldı. Gerçekleştirdiğimiz tatbikatta öğrencilerimiz ilk sirenle birlikte çök-tutun-kapan hareketini yaptılar ve sirenin ardından okulu sırayla tahliye ettiler. Öğrencilerimiz Tatbikat Tahliye Planına uygun bir şekilde güvenli toplanma alanlarında toplandıktan sonra tatbikatımız başarılı bir şekilde sonuçlandı.

Mrt

Korkma! Sen ki büyük bir azimle demirden dağları eritmiş bir milletin, olağanüstü bir cesaretle gemileri karadan yürüterek çağ açıp çağ kapatmış bir dehanın soyundansın.   Milli mücadelemizin ruhunu ebediyete taşıyan İstiklâl Marşı'mızın kabulünün 103. yıl dönümünü kutluyor, milletinin duygularına tercüman olarak kaleme aldığı bu eşsiz dizelerin alkış tufanlarıyla kabul edilişinin 103. yıl dönümünde, başta Türkiye Cumhuriyeti'nin ve bağımsızlığımızın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi; Milli Mücadele'nin en çetin döneminde milletimizin dirilişini, şahlanışını en etkili şekilde anlatan büyük şaiirimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve Kurtuluş Savaşı'mızın tüm kahramanlarını rahmetle ve minnetle anıyoruz

Mrt

2024 yılı 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulu ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Haftası kapsamında öğrencilerimizin, Türk dilini doğru, etkili ve kurallarına uygun olarak konuşmaya özendirerek dilimizi güzel ve düzgün kullanma yeteneğini geliştirmek, Mehmet Akif Ersoy’u tanıtmak ve İstiklal Marşı’mızı sevdirmek; öğrencilerimize toplum karşısında kendilerini ifade etme becerisi ve özgüven kazandırmak amacıyla Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İstiklal Marşı’nı Okuma Yarışması düzenlenmiştir.

Yarışmaya tüm öğrencilerimiz katılmış olup sınıflar bazında birinci olan öğrencilerimiz okul idaresi tarafından madalya ile ödüllendirilmiş ve İstiklal Marşı'nı ezberleyen tüm öğrencilerimize belge verilmiştir.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla okulumuz 3.sınıf öğretmenleri  tarafından Marşımız ve Mehmet Akif Ersoy temalı sınıflar arası bilgi yarışması düzenlendi.

Yarışmaya 3/A, 3/B, 3/C, 3/D, ve 3/E sınıfı katılda. jüri üyeleri tarafından değerlendirelen yarışma sonucunda yarışmaya katılan tüm yarışmacılar sorulan soruların hepsini doğru cevaplayarak tüm sınıflarımız başarılı oldu. Sınıflarmızı, öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Şubat ayı etkinlikleri kapsaminda atasözleri ve  deyimleri resimleyen öğrencilerimizin eserlerinden oluşan Atasözleri ve Deyimler Sergimizin açılışı yapıldı. Tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimizi sergimize bekliyoruz.

Mrt

Proje Kulübü tarafından 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında okulumuzda yürütülen Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100.000 Kitap Projesi kapsamında sınıflarında en fazla kitap okuyan öğrencilerimizin Şubat ayı ödül töreni çok amaçlı salonumuzda yapıldı.

Rozetlerini takmanın mutluluğunu yaşayan öğrencilerimiz bayrak töreninde sahneye alınarak tüm öğrencilerimize ve velilerimize tanıtılmanın gururunu yaşadılar.

Mrt

Sıfır Atık Yarışmasına katılıp dereceye giren öğrencilerimiz ödüllendirildi.

Mrt

Okulumuz 2-E sınıfı öğrencileri Türkçe Ders Kitabında yer alon "Benim Turşu Tarifim" etkinliği ile bağlantılı olarak sınıflarında evden getirdikleri salatalık, biber, sarımsak, lahana gibi malzemeler ile öğretmenlerinin gözetiminde turşu kurdular.

Öğrencilerimiz hem turşu kurmayı öğrendi hem de birlikte iş yapabilmenin mutluluğunu yaşadı.

Öğrencilere günlük yaşam becerileri kazandırmak için etkinlikler düzenlediklerini belirten öğretmen Ebru NAMLI, çocuklarımızın gelişimlerine katkı sağlayacak bu tür etkinlikleri devam ettireceğini belirtti.