Şbt

Milli Eğitim Bakanlığımızın Protokollerine ve Avrupa Planımız E-Safety Planımıza göre okulumuzda;

Okulumuzda hiçbir şekilde izinsiz fotoğraf/video çekimi yapılamaz.

Okulumuz öğrencileri hiçbir şekilde cep telefonu ve taşınabilir aygıt kullanmazlar.

Bununla ilgili olarak okulumuzun çeşitli duvarlarına bununla ilgili görseller asılmıştır.

Uyarıların dikkate alması gerekmektedir.

Ock

Okulumuz, yürüttüğümüz e-Güvenlik uygulamaları ile Avrupa Okul Ağı olan European School Net' in değerlendirme kriterleri doğrultusunda güvenli internet kullanımında farkındalık oluşturarak 57.2 puanla e-Safety Label (Elektronik Güvenlik) Bronze Etiket almaya hak kazanmıştır.

Uluslararası alanda geçerli olan bu etiket, kurumumuza uluslararası platformlarda prestij kazandırmaktadır. Siber güvenlik konusu, okulumuzun güvenlik politikasının bir parçasıdır ve tüm personelimizi, öğrenci ve velilerimizi bu konuda bilinçli bireyler olarak hayata hazırlamak öncelikli hedefimizdir.

Etiketin geçerlilik süresi 2024 yılı Temmuz ayına kadar olup bu süre içerisinde gümüş madalya için gerekli çalışmaların yapılmasına devam edilecektir.

Şbt

Dijital Dünyanın Okur Yazar Çocukları eTwinning projesinde Kasım ayı etkinlikleri kapsamında; öğretmen ve öğrenci poster ve logo çalışmaları yapıldı.

Teknoloji denince aklımıza neler geliyor sorusu cevaplandırıldı.

Teknoloji ve Dijital Dünya konusunda Wordwall ile hazırlanan dijital oyun oynandı.

Öğrencilerimiz tasarladıkları avatarlar ile kendilerini tanıttı.

Şbt

Okulumuz öğretmenlerinden Tuğba KALE'nin kurucu ortağı olduğu "Sesler Ülkesine Yolculuk" eTwinning projesi okulumuzda yürütülmeye başlanmıştır.

OKULUMUZDA FOTOĞRAF YADA VİDEO ÇEKİMİ VE YAYINLANMASI

1. Okul idaresi tarafından görevli kılınanlar haricindeki kişiler tarafından ve öğrenci velilerinin bilmek istedikleri etkinlik ve programlar dışındaki zamanlarda , okul ve okul bahçesi sınırları içerisinde fotoğraf ve video çekimi yapılamaz. Bu yasak bir öğrencinin diğer bir öğrencinin fotoğraf ve videosunu çekmek istemesi durumunda da geçerlidir.

2. Okul idaresi tarafından görevlendirilen kişilerin çektiği fotoğraf ve videolar ancak Okulun resmi web adresinde ve sanal ortamlarında, ilgili öğrenci velisinin talep ve yazılı onayı ile yayınlanabilir. Öğrencisi için onay vermeyen velinin öğrencisi ile ilgili fotoğraf ve videolar yayınlanmaz.

3. Velisi tarafından fotoğraf ve video görüntülerinin çekilip yayınlanmasına onay verilmeyen öğrencilerin, çekim esnasında psikolojik baskı yaşamaması için tedbirler alınır.

4. Okul görevlileri tarafından yayınlanan resim ve videolarda öğrencilerin kişisel bilgilerine kesinlikle yer verilmez. Öğrenciler, bir video konferans araması veya mesajı hazırlamadan veya cevaplamadan önce bir öğretmenin izin isteyecektir. Video konferans, öğrencilerin yaşı ve yeteneği için uygun bir şekilde denetlenecek. (okullar bunun nasıl uygulanacağını ve başarılacağını listelemelidir) Veliler ve bakıcıların rızası, çocuklar video konferans faaliyetlerine katılmadan önce edinilecektir. Video konferans, sağlam bir risk değerlendirmesini takiben, resmi ve onaylanmış iletişim kanalları vasıtasıyla gerçekleşecektir. Sadece ana yöneticilere video konferans yönetim alanlarına veya uzaktan kumanda sayfalarına erişim hakkı verilmektedir. Eğitimli video konferans servisleri için benzersiz oturum açma ve şifre bilgileri yalnızca personel üyelerine verilecek ve güvence altına alınmış olacak.

Kas

24 Kasım Öğretmenler gününde "Sesler Ülkesine Yolculuk" eTwinning projesine Türkiye'den, Azerbaycan'dan ve Romanya'dan ortak olan öğrenciler "Öğretmenim" şiirini seslendirerek projenin ortak ürün çalışması oluşturdular.

Öğretmenler günü kutlu olsun.

Kas

Okulumuz 3-D Sınıf Öğretmeni Ramazan Danacı'nın ortağı olduğu, "Web 2.0 ile Öğrence" eTwinning projesi başladı.

9-11 yaş arası öğrencilerimizle birlikte, Ekim-Nisan ayları arasında devam edecek olan projemizde, her ay farklı bir Web 2.0 aracını tanıtıp, öğrencilerimizden bu Web 2.0 aracını kullanarak, müfredat kazanımları doğrultusunda ve biz öğretmenlerin rehberliğinde, içerik, oyun vb. oluşturmalarını isteyeceğiz.

Ekm

Okulumuz 3-D Sınıf Öğretmeni Ramazan Danacı'nın kurucu ortağı olduğu, "Öğren Paylaş Sosyalleş" eTwinning projesi başladı.

Proje öğrencilerinin kendilerini tanıtacağı, bilimsel konularda araştırma yapacakları ve yapılan araştırmaların savunmalarını yapacakları ayrıca teknolojiyi aktif ve doğru şekilde kullanacaklari bir projedir.

Projede Web 2.0 araçları ile kalıcı öğrenmeler sağlanacaktır.